ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ENGLISH

Είπαν για εμάς!

Φοβερή εμπειρία

Νίκος Α., Δεκ 2021

Η εμπειρία είναι πραγματικά φοβερή, δεν είχα ξανά χρησιμοποιήσει σκηνή οροφής και η αίσθηση πραγματικά είναι κάτι το μοναδικό. Το γεγονός ότι είσαι ψηλά, εκτός από την θέα, την ασφάλεια, το ότι ξυπνάς και δεν σου κόβει τίποτα την θέα, είναι σαν να είσαι σε μία πραγματικά μεγάλη σκηνή, με τεράστια παράθυρα από κάθε μεριά, σαν να είσαι σε ένα τεράστιο κρεβάτι σκηνή, με στρώμα και τίποτα δεν μπορεί να σε ενοχλήσει. Ακόμα και κατά την διάρκεια της ζέστης του μεσημεριού, μπορείς να είσαι ξαπλωμένος μέσα και να είσαι μια χαρά. Οπωσδήποτε χρειάζεται σεντόνι για κάτω και μαξιλάρι και πραγματικά ο ύπνος είναι σαν στο κρεβάτι. Το άνοιξε –κλείσε δεν είναι κάτι, λίγο μας δυσκόλεψαν αυτοί οι μεταλλικοί ορθοστάτες που είναι για τα πλαϊνά παραπέτα, αλλά οκ… ίσως επειδή το Jimny είναι και λίγο ψηλό, και δεν φτάναμε, και έπρεπε να πατήσουμε κάπου. Η διαδικασία για την τοποθέτηση της οροφοσκηνής πάνω στο αυτοκίνητο είναι λίγο περιπέτεια, γιατί όπως γράψανε και οι προηγούμενοι, το παρκάρισμα στην περιοχή είναι θέμα. Στην πραγματικότητα, διπλό-παρκάραμε το αμάξι (στην μικρή πλατεία) και έπρεπε να κουβαλήσουμε την σκηνή από το μαγαζί στο αμάξι περίπου 20 μέτρα, να την βάλουμε πάνω στην σχάρα και να την βιδώσουμε. Το βίδωμα είναι το πολύ 15 λεπτά. Πάντως η αλήθεια είναι ότι η όλη φάση αξίζει τα χρήματα του, και για ΣΚ, αλλά και μεγαλύτερο διάστημα. 

Σκηνή οροφής για ένα 3 ήμερο

Κωνσταντίνος Δ., Σεπ 2020

Θέλαμε να νοικιάσουμε μία σκηνή οροφής για ένα 3 ήμερο, Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή. Ήταν πολύ βολικό το γεγονός ότι η ελάχιστη ενοικίαση είναι 5 ημέρες. Κλείσαμε ένα ραντεβού και τοποθετήσαμε την σκηνή μια μέρα νωρίτερα την Πέμπτη οπότε την Παρασκευή ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Επίσης για την επιστροφή ίσχυε το ίδιο, αφού επιστρέψαμε την σκηνή την Δευτέρα, μετά από ραντεβού. Η διαδικασία της τοποθέτησης είναι σχετικά απλή και θέλει περίπου 30 λεπτά, ωστόσο το παρκάρισμα είναι λίγο δύσκολο στην περιοχή, και ουσιαστικά όλη η δουλειά της τοποθέτησης έγινε στον δρόμο, που ήταν λίγο αγχωτικό και έπρεπε να βοηθήσουμε και εμείς στην διαδικασία κουβαλήματος και βιδώματος της σκηνής στην σχάρα του αυτοκινήτου. Η σκηνή είναι μεγάλη, άνετη, εύκολη, για εμάς που δεν είχαμε εμπειρία από οροφοσκηνές, δεν μας δυσκόλεψε κάτι. Επίσης όπως μας ενημέρωσαν και οι ίδιοι, να πάρουμε τα δικά μας σεντόνια, μαξιλάρια sleeping bag και ότι άλλο για τον ύπνο. 

Ενοικίαση οροφοσκηνής για 5 μέρες

Δημήτρης Γ., Μάϊος 2020

Νοικιάσαμε την οροφοσκηνή για 5 μέρες, και θέλαμε να εκμεταλλευτούμε και τις 5 ημέρες του «ελάχιστου» χρόνου ενοικίασης των 5 ημερών. Αυτό ήταν ένα  «πρόβλημα» αφού έπρεπε να πάμε να πάμε και να πάρουμε την σκηνή την ίδια μέρα που φεύγαμε, το νωρίτερο δυνατό, το ίδιο και για την επιστροφή, (που τελικά γυρίσαμε πιο αργά από αυτό που υπολογίσαμε). Η τοποθέτηση της σκηνής δεν θέλει πολύ χρόνο, αλλά βοηθήσαμε και εμείς για να βάλουμε την σκηνή πάνω στην σχάρα του αυτοκινήτου και να την βιδώσουμε. Ο χώρος δεν έχει προδιαγραφές  για να σταθμεύσει ένα αυτοκίνητο σωστά, και άρα έπρεπε να βοηθήσουμε για να γίνει η διαδικασία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Επίσης για τους ίδιους λόγους δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε την σκηνή  για πολύ ώρα και να εξοικειωθούμε με το άνοιγμα και το κλείσιμο της σκηνής. Τέλος, η σκηνή έχει μέσα ένα στρώμα ικανοποιητικό, αλλά θέλει οπωσδήποτε σεντόνια και μαξιλάρι. Κατά τα άλλα όλα τέλεια. Το αυτοκίνητο μας είναι ένα Duster και ταίριαξε μια χαρά.

Fiat Panda με σκηνή οροφής

Γιάννης Μ., Φεβ 2022

Η σκηνή οροφής ήταν μια χαρά, μεγάλη, εύκολη στην χρήση, για τρελούς ύπνους και καταπληκτική θέα, αφού ανοίγουν τα παράθυρα από παντού. θέλει λίγο προσοχή και χρόνο πιο πολύ στο κλείσιμο, αλλά η διαδικασία, άνοιξε κλείσε είναι σχετικά εύκολη. Την βάλαμε σε Fiat Panda και βίδωσε μια χαρά, αλλά έπιασε όλη την οροφή. Πραγματικά κάναμε φοβερούς ύπνους και  Η τοποθέτηση μας πήρε κανα μισάωρο και έπρεπε να βοηθήσουμε και εμείς για να την βάλουμε πάνω στο αμάξι γιατί θέλει 2 άτομα σίγουρα να την σηκώσουν και να την βάλουν πάνω στην σχάρα, και το παλικάρι στο κατάστημα ήταν μόνο του. Το ίδιο συνέβη και στην επιστροφή της σκηνής, δηλαδή την ξεβιδώσαμε και την κατεβάσαμε από το αυτοκίνητο και την βάλαμε μέσα στο μαγαζί. Σε γενικές γραμμές, έπρεπε να κλείσουμε ένα ραντεβού να πάμε εκεί με το αυτοκίνητο, που η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να βρεις εύκολα να παρκάρεις σωστά και κοντά, οπότε χρειάστηκε λίγο κουβάλημα παραπάνω. Το βίδωμα και το ξεβίδωμα της σκηνής πάνω στην σχάρα είναι κάτι πολύ απλά και γρήγορο.